Cultiveer het vermogen om effectief samen te werken

Belbins onderzoek demonstreerde het belang van een zo groot mogelijke variëteit aan teamrollen. Die leveren het meest succesvolle team op, mits de rollen ook de goede taken toegewezen kregen. Dit komt omdat de vaardigheden en kwaliteiten van de verschillende rollen complementair zijn.

Dat dit soms communicatieproblemen oplevert is onvermijdelijk (soms zelfs wenselijk!) maar het eindresultaat is hoger dan bij een team van gelijkgestemden. Het zoeken naar, en benutten van, psychologische diversiteit is dus een belangrijk uitgangspunt.

Misschien is dat wel de kern van een succesvolle carrière: succesvol omgaan met andere mensen. Want voor veel hogere functies geldt dat niet zozeer vakinhoudelijke kwaliteiten nodig zijn, maar het vermogen om effectief samen te werken.

Ontdek hier 3 manieren om dit vermogen in jouw team naar een hoger niveau te tillen:

Vanuit kennis naar actie

Tijdens een kennismakingsdag verwerf je inzicht in de betekenis van de teamrollen en je eigen rollen. We maken samen een sterkte/zwakte analyse van je team. We bekijken de praktische mogelijkheden om het team te versterken.

Ervaar hoe samenwerken werkt

Een teamtalentenspel laat je team op een speelse manier kennismaken met de teamrollen. Dit verrijkend spel is gebaseerd op het principe van positieve feedback. Deelnemers ervaren meteen hoe teamrollen werken. En wat meer is, ze ervaren hoe samenwerken werkt.

Je dacht je collega’s door en door te kennen?

Teamopoly is een uniek spelconcept. Competitief, opwindend, frustrerend en vol vermaak. Een krachtige manier om te leren door ervaring. De ultieme teambuilding.