Alle neuzen liever in de juiste richting?

Zitten je teamleden allemaal op individuele eilandjes (figuurlijk!)? Is er weinig bereidheid tot het opnemen van verantwoordelijkheid? Ligt de schuld van zowat alles bij ‘iemand anders’?

Teamcoaching brengt hier verandering in.

Teamcoaching heeft drie doelstellingen:

  1. De individuele belangen van teamleden in lijn brengen met het gemeenschappelijk doel (gedaan dus met iedereen individueel proberen bijsturen)
  2. Het team de verantwoordelijkheid leren opnemen voor de kwaliteit van de interactie én het groepsresultaat (gedaan dus met keihard werken voor het team en achter de feiten aanlopen)
  3. Respectvolle interactie onderling versterken (gedaan dus met bemiddelen tussen teamleden, of het doorgeven van moeilijke boodschappen)

Uiteraard is deze switch niet op een halve dag gemaakt. En heeft het —volgens ons— weinig zin om hier tijd, energie en financiële middelen in te investeren wanneer het een team geen voorbeeldfunctie heeft binnen de organisatie (directieteam en managementteams hebben dit absoluut zeker).

Beetje bij beetje vergroot het bewustzijn rond hoe het team (met voorbeeldfunctie) zelf de situatie creëert en in stand houdt, waar het last van heeft. Waar de organisatie last van heeft. En hoe deze situaties de bedrijfscultuur onwaarschijnlijk sterk beïnvloeden.

Levende systemen leren door interactie

Geleidelijk aan krijgen de teamleden inzicht in hoe het anders kan. Maken ze zich nieuwe omgangsvormen eigen. Het mooie aan deze transformatie is dat ze zich —zonder veel extra moeite— duurzaam doorheen de ganse organisatie verspreidt.

Wanneer elk teamlid ook zelf een eigen team aanstuurt, zullen de inzichten van de teamcoaching, ook bij de onderliggende teams toegepast worden.

De kleine veranderingen die zich aan de top realiseren, initiëren een cascade doorheen de verschillende lagen van de organisatie. De volledige organisatie ontwikkelt zich naar een meer mature versie.

Gedaan met praten over verandering. De verandering is zich al aan het manifesteren.

Wil je van jouw team een topteam maken?

Dan willen wij jou daar heel graag bij helpen! Verwacht je aan weinig geblaat en veel wol. Maar eerst en vooral: een kennismakingsgesprek!

Contacteer ons op 0491 95 41 57 voor een vrijblijvend gesprek. Of vul het contactformulier in. We behandelen je vraag met de nodige zorg en discretie.

PS: Ga je in situaties zoals hierboven vermeld aan de slag met individuele coaching, dan versterk je alleen maar het eilandjes-effect. Bevestig je vooral het gevoel dat sommigen toch écht niet deugen (maar wie?)… Bovendien transformeert het team een pak sneller wanneer  je iedereen tegelijk laat leren. Teamcoaching realiseert een collectief leermoment.

Alles begint met een gesprek. Laat ons weten wanneer we jou mogen contacteren. We behandelen je verzoek met de nodige discretie.