Stond je al eens stil bij wat van jouw team een goed team maakt?

Ik geef je graag een hint: de effectiviteit van een team hangt nauw samen met de mate waarin de teamleden zich bewust zijn van hun eigen kwaliteiten en die van hun collega’s en in hoeverre ze bereid zijn om goed om te (leren) gaan met het anders-zijn van anderen.

Verhalen zorgen voor verbinding

Als je dat bewustzijn kan vergroten terwijl jullie samen een leuke tijd beleven, heb je twee keer prijs! Want het zijn de zotte, stoere, ontroerende, … momenten die jullie bijblijven. Dat worden verhalen die elke keer opnieuw verteld worden. Die zorgen voor een collectief geheugen. En net dat heb je nodig om van een groep mensen een (h)echt team te maken.

Tijdens deze teambuilding neem ik jullie op zeer onverwachte wijze mee doorheen de verschillende teamrol-kwaliteiten van jullie team. Verwacht je aan creatieve uitdagingen die de karakteristieke eigenschappen van het team uitvergroten, hilarische situaties en waardevolle inzichten.

Deze teambuilding is bedoeld om inzicht te geven in de sterktes van elk individu en van het team. En hoe de verschillen binnen het team beter kunnen ingezet worden in de toekomstige samenwerking. Tegelijk reikt ze gemeenschappelijke taal aan waarin over de beleving in het heden en de wensen en doelen voor de toekomst kan worden gecommuniceerd.

Teamtoppers combineert het nuttige met het aangename: je bouwt samen op een heel plezante manier aan het collectief geheugen én je zorgt ervoor dat je veel meer meeneemt dan alleen maar dàt. Je krijgt namelijk als groep inzicht in de dynamiek die elk individu bijdraagt. Hierdoor komt er in de eerste plaats meer begrip voor ieders anders-zijn. Daarnaast levert het je een praktische tool om deze verschillen zo in te zetten dat het team een stuk efficiënter en vlotter samenwerkt. Een investering in je team met een oneindig rendement dus!

Deze activiteit kan in een halve dag of een dag-formaat aangeboden worden.

Onder professionele begeleiding krijgt het team een spiegel aangereikt om naar zichzelf als ‘levend systeem’ te kijken. Samen kiezen we het thema waarrond we die dag willen werken. Thema’s kunnen zijn: collectieve ambitie, samenwerken vanuit persoonlijke sterktes, omgaan met stress, slimme overlegprocessen bouwen, etc..

Dankzij de uitdagende opdrachten in de escape room, wordt typerend gedrag snel zichtbaar. De ontspannen setting maakt de waarnemingen bovendien makkelijker bespreekbaar. Dit kan groeiprocessen alleen maar bevorderen.

De coaches houden rekening met de persoon en zijn omgeving. Het team krijgt, naast een spiegel, ook tips & tricks aangereikt. Zo kan iedereen na deze dag met meer veerkracht en goesting de uitdagingen van de werkvloer aan. Je leert niet alleen je collega’s beter kennen, maar ook op een efficiëntere en aangenamere manier samenwerken!

Elke training duurt ongeveer 5 uur. We starten om 8u ‘s morgens met een ontbijt, daarna gaan we op zoek naar antwoorden op vragen zoals “Waar staan we als team?”, “Waar willen we naartoe?”, “Wat belemmert ons om er te geraken?”. Na de inleiding wordt het team 1 uur geobserveerd tijdens de escape game. Hieruit haalt de coach informatie die na het spel onder professionele begeleiding besproken wordt. Samen leggen we de link met de job en blikken we vooruit naar de toekomst.

“Goed overzicht van de verschillende aspecten van stress en het feit dat dit een interactief geheel is” J. Plyson – 2MPACT

“Het deel in spelvorm weekt veel los” M. Danckaert – Phaer
“Het was heel interessant, de groepsactiviteit het leukst” B. Brocken – Phaer

“Positieve beleving voor mezelf en vooral in de groep. Zonder te praten met hen voel ik dat al.” S. Duuring – Districtmanager Care

“Mooi om te zien hoe de groep helemaal openbloeit” P. Vinckier – Goossaert