Petra Neyt

Ik ben een ambitieuze levensgenieter. Gebeten door mensen in beweging brengen, naar een performantere versie van zichzelf. Zodat ze met dezelfde energie, meer kunnen bereiken.

Met visie

Mijn visie: wanneer je als organisatie je externe doelen ook op lange termijn wil waarmaken, is het absoluut noodzakelijk bewust bezig te zijn met “inbound strategy”. Concreet: het zijn de mensen die je organisatie maken. Leer hen productief samenwerken en leer hen functioneel omgaan met stress, en àlles is mogelijk. Betere employer branding bestaat niet.

Gedreven door performantie

Als teamcoach en teamrolmanager leer ik teams inzien hoe ze zelf hun eigen onhebbelijkheden en teamfrustraties in stand houden. En hoe deze vicieuze cirkel te doorbreken.

Het hart op de juiste plaats

Als stress- en burn-out coach (lid van VESB) en hartcoherentietrainer geef ik mensen inzicht in hoe ze —niet ondanks, maar net dankzij hun stress— in staat zijn om fantastische realisaties neer te zetten. Hoe ze kunnen pieken als individu én als team.

Geïnspireerd door…

Ik was gedurende 5 jaar voorzitter van een zelfsturend team met een wisselende samenstelling van 7 à 12 personen. Dit team leidde een vrijwilligersorganisatie met 350 leden, 3 voltijdse beroepskrachten en realiseerde een jaaromzet van ongeveer 620.000 euro. Ons team was onder meer verantwoordelijk voor het uitzetten van de beleidslijnen en aanwerving van personeelsleden. Het zelfsturend karakter van onze samenwerking gaf aanleiding tot teamwork van de bovenste plank. Uiteraard met alle ups en downs die erbij hoorden. Een fantastische ervaring die me gedurende de rest van mijn professionele loopbaan heeft geïnspireerd.

Met heel veel goesting om te delen

In 2015 rijpte het idee om mijn ervaring te delen met organisaties waar samenwerken niet van een leien dakje verloopt en stress hoogtij viert. Sindsdien coach ik managers en bedrijfsleiders en leer ik leidinggevenden de kneepjes van teamcoaching en conflictvaardigheid.

Steeds vaker beslissen we om het volledige team erbij te betrekken. Wanneer iedereen mee is in het verhaal, maakt dat het proces zoveel gemakkelijker. Sociaal constructivisme heet dit: leren door samen tot inzicht te komen in wat (niet) werkt en door samen nieuwe (positieve) ervaringen op te doen.

Benieuwd

wat ik voor jouw team kan betekenen?

Ik ook!

Petra Neyt, aangenaam

Overduidelijk, dit ben ik!
Ik geef het toe, deze is ook goed vertegenwoordigd
Maar eigenlijk ben ik best wel aaibaar 😉