Want samen werkt!

Welkom! Fijn dat u als arts/zorgverlener de weg hebt gevonden naar deze pagina.

Als coach hecht ik veel belang aan een multidisciplinaire aanpak. Hieronder kan u mijn visie op samenwerking terugvinden. Ook de meer praktische kant van de zaak wordt hier toegelicht.

Samen sterk tegen burn-out

Er is recent heel wat te doen over diagnose en behandeling van mensen met stressgerelateerde klachten en/of burn-out. Ik ben van mening dat een patiënt/cliënt idealiter wordt begeleid door een team van specialisten:

– Een arts die instaat voor diagnose en medische opvolging
– Een psycholoog die ondersteuning biedt bij het verwerken van psycho-emotionele blokkades en trauma’s
– Lichaamsgerichte behandeling, verzorgd door kinesitherapie, osteopathie, relaxatie, …
– Een coach die inzicht geeft in hoe een burn-out (in de toekomst) kan vermeden worden

Bij klachten die wijzen op een onderliggende aandoening wordt de cliënt steeds doorverwezen naar de specialist terzake.

Beroepsgeheim

Als coach ben ik gebonden aan het beroepsgeheim. Ik ben voorstander van een open dialoog over het verloop van het proces.

Indien gewenst, kan ik u – indien de cliënt hiermee instemt – hiervan op de hoogte houden. Indien de cliënt inhoudelijke informatie wenst over te brengen, dient hij/zij dit zelf te doen.

Praktisch

Elk begeleidingstraject vertrekt vanuit de specifieke behoeftes van mijn cliënt. In eerste instantie brengen we de stressbeleving objectief in kaart. Hiervoor pas ik hartcoherentie toeVaak beseffen mensen hierdoor pas hoezeer ze lijden onder de dagelijkse stress. Wat de bereidheid om er iets aan te doen, enorm ten goede komt.

We werken samen een stappenplan uit om — zonder grote inspanningen — het energiepeil op te krikken. Hiervoor sturen we bij op slaap, beweging, voeding en ontspanning.

Wanneer er voldoende energie en draagkracht is, bekijken we hoe een burn-out in de toekomst kan vermeden worden. Dit enerzijds door introspectie, anderzijds door te kijken naar de omgeving. Het begeleidingstraject houdt rekening met 4 dimensies: fysiek, mentaal, emotioneel en relationeel.

Bij een nieuwe aanmelding die niet via de arts verloopt, doe ik steeds navraag naar de diagnose van de arts. Indien een cliënt nog niet over een diagnose beschikt, wordt in eerste instantie doorverwezen voor advies. Stressgerelateerde klachten kunnen immers nauw verwant zijn met klachten die optreden bij andere (levensbedreigende) aandoeningen, wat moet worden uitgesloten.

Als coach stel ik geen diagnose.

Loopbaancoaching & Loopbaancheques

Stressklachten die (deels) gerelateerd zijn aan de werksituatie kunnen begeleid worden in een loopbaantraject. Cliënten die op zoek zijn naar meer werkplezier, kunnen gebruik maken van een traject met loopbaancheques.

Het is een levensgroot misverstand dat loopbaanbegeleiding enkel geschikt is voor wie wil veranderen van job. Vaak hebben mensen goede redenen om wel vast te houden aan hun huidige werksituatie. Door te laten inzien dat ze ook anders kunnen omgaan met moeilijke situaties, kan loopbaancoaching ook voor hen het verschil maken.

Via een tussenkomst van de VDAB betaalt een particulier of zelfstandige slechts € 40 voor 4u coaching.

Petra Neyt, executive coach, organisatiecoach, hartcoherentiecoach, teamcoach

een persoonlijk gesprek

Wil u graag meer informatie over mijn werkwijze, een korte demonstratie van hoe hartcoherentie werkt of verwijst u liever pas door nadat u mij heeft ontmoet?

Nodig me uit in uw praktijk, ik maak graag kennis met u.