Een ambitieuze levensgenieter

Ik ben een veerkrachtige vrouw. Ik wil niet leven met de handrem op. Ik ken eigenlijk niemand die dit wél wil, maar zie het steeds vaker rondom mij gebeuren. Het is mij ook overkomen. En ik ben als een feniks uit mijn as herrezen.

Mijn persoonlijke drijfveer is “sterk zijn”.

Ja, ik ben sterk. Dat ligt in mijn karakter, en zoals iedereen heb ook ik dingen meegemaakt die mijn drijfveer nog meer gevoed hebben. Mij krijg je niet zomaar klein. Ik geef niet op. Kop omhoog en blijven gaan. Niks mis mee, maar je moet wel je grenzen kennen natuurlijk… Die kende ik niet.

Ik was alle voeling met mijn lichaam kwijt.

En bij het waarmaken van mijn ambities waren wilskracht en doorzettingsvermogen net kwaliteiten, toch? Het leven is niet iets wat je ondergaat. Je onderneemt het. En daarin mag je gerust ambitieus zijn. Maar dan wel zonder jezelf consequent voorbij te lopen, besef ik nu.

Yoga deed me voor het eerst terug in mijn lichaam landen. Daarbovenop bracht het me mentale rust en persoonlijk inzicht. 2 extra’s waar ik niet op gerekend had. Ze zetten behoorlijk wat in beweging, maar er bleef toch nog iets knagen.

Een vat vol tegenstrijdigheden

Mijn allereerste coach opleiding (Gestalt coach) zette de stukjes pas écht terug stevig in elkaar. Meermaals mocht ik ervaren hoe het lichaam een vat vol tegenstrijdigheden is. Hoe Gedachten, Gevoelens en Gewaarwordingen voortdurend in wisselwerking zijn. Het deed me beseffen hoezeer ik mezelf de voorbije jaren had beperkt. Door mijn gedachten het monopolie te geven. Erop vertrouwend dat mijn verstand het wel zou weten.

Intussen is wat ik denk, voel en ervaar (meestal) met elkaar in evenwicht. Een verademing. Het geeft me rust en daadkracht. Wat bij het waarmaken van mijn ambities ook handig van pas komt!

Personal trainer

Wat wil je nog meer van me weten? Als personal trainer leer ik gedreven professionals wat meer ‘zijn’ en iets minder ‘doen’. Stilstaan. Paradoxaal genoeg zet net dit veel in beweging. Ik geef mindful lichaamswerk onder de vorm van yin yoga. Een functionele yogavorm waarbij het niet uitmaakt hoe je houding er uit ziet, maar des te belangrijker is dat je comfortabel stretcht.

echtgenote en mama

Naast ondernemer ben ik ook echtgenote en mama van Leon (°2007) en Marite (°2009). Sinds mijn eerste zwangerschap is rugpijn deel van mijn leven. Mijn lichaam reageert bovendien erg uitgesproken op een resem allergenen. Ik paste mijn leven aan mijn fysieke toestand aan. Inmiddels heb ik de omslag gemaakt naar doen wat mijn lichaam nodig heeft om in balans te blijven. Deze fantastische ervaring maakt mij duidelijk dat iedereen een leven vol leven kan creëren. Als je tenminste bereid bent om dingen anders te doen dan je voorheen deed.

Petra Neyt, aangenaam!

Katrien DepoorterPetra is een ondernemer die zelf al veel watertjes doorzwommen heeft. Veel professionals staan klaar om je te helpen, maar het is jij en jij alleen die beslist of je daar op ingaat. Als je merkt dat je overspannen bent, geïrriteerd geraakt om kleine dagdagelijkse dingen en allerlei lichamelijke klachten krijgt, dan is het tijd om bij te sturen. Ontken het niet en maak jezelf niet wijs dat zoiets vanzelf wel zal overgaan. Je lichaam liegt nooit.