Doet iedereen oprecht zijn best voor de organisatie

En loopt het toch erg stroef?

Dan is het zinvol om vanuit een ander perspectief naar je organisatie te kijken. Maak kennis met de verrassende inzichten die een organisatieopstelling biedt.

Complexe uitdagingen?

Geraak je er maar niet uit wat met die matig rendabele afdeling te doen in de nakende reorganisatie? Heeft de vierde manager op vier jaar tijd net zijn opzeg gegeven? Krijg je maar geen zicht op wat er nog ontbreekt om écht succesvol te zijn?

Elke organisatie (elk systeem) heeft zijn eigen onuitgesproken regels. Bij elke grote beslissing zijn er veel meningen die gehoord en afgewogen moeten worden. En is er een massa data waarmee je rekening moet houden. Niet altijd eenvoudig om hier lijn in te krijgen.

Wanneer je die veelheid aan input probeert rationeel te ordenen, raak je soms het spoor kwijt. Er is nu eenmaal niet altijd een eenduidig antwoord dat overduidelijk de beste uitkomst geeft. Of dat alle partijen tevreden stelt.

En dan kom je snel tot de volgende vraag: Welke inzichten heb je nodig om op bepaalde (lange) tenen te durven trappen?

Dat vraagt om simpele* maar krachtige inzichten

Wanneer je hoofd het niet meer weet, is het belangrijk een andere invalshoek te nemen. Dat is wat een organisatieopstelling realiseert. Door het spanningsveld dat zich in je hoofd manifesteert uitwendig zichtbaar te maken, kan je er letterlijk en figuurlijk ‘anders in gaan staan’ en ‘anders naar kijken’.

En wanneer je anders kijkt, verandert datgene waarnaar je kijkt. Het lijkt eenvoudig, en op een manier is het dat ook, maar dat maakt het niet minder waardevol. Wel integendeel. *Simpel als in eenvoudig dus, niet als in simplistisch 😉

Tijdens zo’n opstelling, wordt er in de eerste plaats goed geluisterd: welke aspecten spelen mee, hoe worden ze aangebracht, waarover wordt niet gesproken,… Op basis van dit gesprek bepalen we welke elementen een plaats krijgen in de opstelling. Waar hun plaats is, en wat ze nodig hebben om hun plek te vinden… dàt inzicht haal je uit de opstelling.

Wat heb je te verliezen?

Als je niet zou ingrijpen in hoe het er nu aan toe gaat? Als je voor optie A, B of C kiest op basis van de informatie waar je op vandaag over beschikt?

Merk je op dit moment dat het —ondanks ieders inspanning— stroef blijft lopen? Staar je je momenteel quasi blind op een concreet vraagstuk in de organisatie? Valt het je zwaar om een grote beslissing te nemen op basis van complexe en ambigue informatie?

Maak dan kennis met organisatieopstellingen! Wat heb je te verliezen?

Contacteer ons

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Wij ook!
Contacteer ons op 0491 95 41 57 of vul het contactformulier in.
We behandelen je vraag met de nodige zorg.

Gun jezelf een halve dag de tijd om tot de kern van de situatie door te dringen. Geniet van de rijkdom aan inzichten. Ken meteen je next steps.

Alles begint met een gesprek. Laat ons weten wanneer we jou mogen contacteren. We behandelen je verzoek met de nodige discretie. En geven je gegevens nooit door aan derden.