no stress, no glory

Stress is een fantastische hefboom die je helpt je doelen te bereiken. Maar trop is teveel. Elke persoon heeft zijn limieten. Fysiek en mentaal. Weten waar je limiet ligt, en deze grens kunnen respecteren zijn twee kanten van dezelfde medaille. En dat mag je gerust letterlijk nemen: als je mooie doelen (medailles) wil behalen, zal je best leren omgaan met je grenzen.

Dat betekent allerminst dat je je doelen moet beperken!

Maar wees realistisch: zonder je gezonde lijf en je rationele geest haal je het niet. En net daar heeft stress bijzonder veel impact: het ondermijnt je gezondheid en maakt korte metten met je focus en je korte termijngeheugen. Tenmiste, wanneer je stress vrij spel geeft.

Word beste vrienden

Is stress een zevenkoppig monster dat alleen maar sterker wordt wanneer je het probeert te bestrijden? Ik vrees van wel. Stress uit je leven bannen is onbegonnen werk. (En behoorlijk stresserend). En wanneer je je ambities wil waarmaken, zal stress je trouwe bondgenoot zijn. Dus kan je maar beter overschakelen op plan B: word beste vrienden!

Yeah right

Echt! Ik licht het even toe:

Je weet waar je naartoe wil, en dat het geen optie is om je ambities opzij te schuiven? Dan kan je maar beter leren hoe je efficiënt gebruik maakt van je stressmechanisme. Dat werkt namelijk in twee richtingen. En dat is exact wat hartcoherentie voor jou kan betekenen. In 3×3 minuten per dag.

Say what?!

Hartcoherentietraining is een ademhalingstechniek die je hartritme en je ademhaling in kadans brengt. Dat heeft als effect dat je 3 breinen optimaal communiceren én het brengt ook je zenuwstelsel in balans.

Hierdoor geraak je in een ontspannen staat van alertheid die je fysiek en mentaal in staat stelt sneller te recupereren van voorbije stress. Bovendien maakt het je weerbaarder voor toekomstige stress.

Meer dan 5.000 wetenschappelijke studies onderbouwen de methodiek en het effect van hartcoherentie.

Meer weten?

Hartcoherentietraining – the movie

The making of …

Hartcoherentietraining

Hartcoherentie is een ademhalingstechniek die je hartritme in kadans brengt met je ademhaling

Hartcoherentie brengt je brein in balans

hierdoor gaan je 3 breinen optimaal communiceren

Hartcoherentie brengt je zenuwstelsel in balans

en komt je zenuwstelsel in balans

Hartcoherentie = focus + ontspanning

dat brengt je in een staat van ontspannen alertheid

Hartcoherentie en stress

die je in staat stelt sneller te recupereren van voorbije stress

Hartcoherentie en stress

en beter om te kunnen met toekomstige stress

Hartcoherentie leert relativeren